Yüksek Lisans Öğrencimiz Şahika Ezgi Çay Uluslararası Yarışmadan Ödülle Döndü

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Şahika Ezgi Çay ve Resim Bölümünde sanatta yeterlik yapan Arş. Gör Meriç Batuhan Çil Bulgaristan’ın Şumnu kentinde bulunan Shumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Girişimcilik Eğitimi Bölümü’nde düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Video Art Festivali”ne katılarak festivalde düzenlenen yarışmadan ödülle döndü.

Konstantin Preslavsky Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Girişimcilik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Valeri Chakalov tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Video Art Festivaline Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Dekan Prof. Melihat Tüzün, Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil ve yüksek lisans öğrencisi Şahika Ezgi Çay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. İnsel İnal, Maltepe Üniversitesinden Dr. Beyza Acar İnal, Bükreş Ulusal Sanat Akademisi’nden Prof. Dr. Ovidiu Croitoru, Doç. Dr. Adrian Medeleanu ve öğrencileri ile ev sahibi üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri katıdı.
Festivalin ilk gününde, ev sahibi okul ve küratör Tsvetan Krastev tarafından Varna Karantina Film Festivali seçkisi gösterildi. İkinci gün Türkiye’den katılım gösteren öğrencilerin filmleri gösterilirken, üçüncü gün Romanya’dan gelen öğrencilerin işleri seyredildi. Festival süresi boyunca, gösterimlerden sonra atölyeler ve seminerler düzenlendi. Bu süreç boyunca festivale katılan öğrenciler “Refresh” (Yenileme) teması üzerinde durarak Video Art çalışmaları ürettiler. Öğrenciler bu çalışmalarıyla festivalin son günü düzenlenen yarışmaya katıldı.
Ev sahibi Prof. Valeri Chakalov, küratör Tvestan Krastev ve mentör Giorgi Krastev ile, Prof. Melihat Tüzün, Prof. İnsel İnal, Dr. Öğr. Üy. Beyza Acar İnal, Prof. Dr. Ovidiu Croitoru ve Doç. Dr. Adrian Medeleanu’nun bulunduğu jürinin değerlendirdiği çalışmalar sonucunda, sanatta yeterlik öğrencimiz Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil jüriden en yüksek puanı alırken, yüksek lisans öğrencimiz Şahika Ezgi Çay ise sıralamada dördüncü oldu. Yarışmada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Yasemin Kalaycı, Shumen Üniversitesinden Hristo Kolev ve Romanya Ulusal Sanat Akademisinden Matei Udriste'de ödüle layık görüldü.
Festival süresince gerçekleştirdiği temaslarda Şumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Chavdar Sotirov ve Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Rositsa Petrova Mihaylova ile görüşen Prof. Melihat Tüzün, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Shumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi arasında iş birliği ve proje ortaklıklarına yönelik fikir geliştirdiklerini belirtek gelecek eğitim öğretim yılları içerisinde hem sanatsal hem de akademik açıdan iki ülke vatandaşlarına fayda sağlamak adına daha çok projede iş birliğinde bulunacaklarını ifade etti.
Festivalin sonunda Prof. Melihat Tüzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Chavdar Sotirov ve Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Rositsa Petrova Mihaylova’ya hediye verdi. Prof. Tüzün “Uluslararası festivallerin öğrencilerimiz ve biz eğitimciler için pozitif, tazeleyici ve besleyici olduğunu düşünüyorum. Özellikle ortak çalışma kültürü ve fikir üretme yöntemleri üzerine atölyelerin bulunduğu bu türdeki festivallerde ortaya çıkan iş birliği ile Türkiye ve Balkanlar arasındaki eğitim bağı her geçen gün daha da güçleniyor. Bizleri burada ağırlayan ve başarılı bir festivale imza atan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Chavdar Sotirov’a, Dekan Doç. Dr. Mihaylova’ya ve festivalin organizatörü Prof. Valeri Chakalov’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 12.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 119 kez okundu.