Ünlü Heykeltraş Selçuk Yılmaz, ‘ Heykellerim Üzerine ‘ Söyleşisi İçin Fakültemize Geliyor. - - 18.12.2023 - 11.00

Ünlü heykeltraş Selçuk Yılmaz, ‘ Heykellerim Üzerine ‘ söyleşisi için fakültemize geliyor.
Yurtiçinde 4 kişisel heykel sergisi, 24’ü Uluslararası 28 heykel sempozyumu, yurtdışında ve yurtiçinde çok sayıda, karma ve grup sergilere, çalıştaylara katılan heykeltraş Selçuk Yılmaz’ın söyleşisi; 18 Aralık Pazartesi günü saat 15:00’da Güzel Fakültesi Gar Binası A110’da gerçekleşecek.

Çoğunlukla iki farklı malzemenin dengeli uyumuna dayanan, akışkan geometrik biçimler kullanan heykeltraş; taş, metal, ahşap, pişmiş toprak gibi çeşitli formlarda kullanmaktadır. İnsan ve hayvan figürlerine geçmiş ile gelecek arasındaki ilişkiyi sembolize eden imalar yükleyen Selçuk Yılmaz; Anadolu’da yaşamış toplumların biçimlendirme özellikleri, malzeme kullanım ilişkileri, mimari inşa yöntemleri, heykellerinin yapısal temellerini oluşturuyormuş izlenimi uyandırır.

Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan sanatçı; yapıtlarında durağanlığın altında devingen, enerji ve duygu yüklü bir ifade sezinlememizi sağlar. Sanatçının; kamu ve özel koleksiyonlarda, çeşitli müzelerde eserleri bulunmaktadır. Heykeltıraşlar Derneği üyeliği bulunan Selçuk Yılmaz, halen çalışmalarını Eskişehir’deki atölyesinde sürdürmektedir.

SELÇUK YILMAZ

1969 Elazığ’da doğdu. 1990 Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi oldu. 1994 Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans, 1999’da Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı. Halen, Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan Yılmaz, çalışmalarını Eskişehir’deki atölyesinde sürdürmektedir.

Resim

Bu içerik 08.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.