Heykeltıraş Varol TOPAÇ, “Yeryüzü Sanatı” Başlıklı Söyleşisi İle Heykel Bölümü Söyleşileri 9. sunun Konuğu Oluyor. 04.03.2024 – 11:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisinde Müdür Yardımcısı, Patikasanat gurubu kurucu üyesi, ulusal – uluslararası çalıştaylar düzenleyen ve yeryüzü sanatı çalışmaları yapan heykeltıraş Varol Topaç, “Yeryüzü Sanatı” adlı söyleşisi ile 9. su düzenlenecek olan Heykel Bölümü Söyleşilerinin konuğu olarak 04 Mart 2024, saat: 11:00’ da Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gar Binası A-110 salonunda sanat severlerle buluşacaktır. 

Varol Topaç, (1967, Ankara) Anadolu Üniversitesi GSF Heykel Bölümünde Lisansını, Dokuz Eylül Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamladı. 1999 – 2012 arasında farklı üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalıştı. Çeşitli ülkelerde anıtsal heykel uygulamaları yaptı, ulusal ve uluslararası 15 ödül kazandı, sergilere katıldı. 4 kişisel sergi açtı. İşleri birçok koleksiyona kabul edildi.  Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği-(Unesco) ve Uluslararası Heykel Sempozyumları Birliği üyesi – (Çin), Uluslararası Anıtsal Heykel Heykel Etkinlikleri ve Heykeltıraşlar Derneği-(İtalya) Türkiye temsilcisidir. 

Sanatçının, İtalya, Almanya, Güney Kore, Çin, Kuzey Osetya Cumhuriyeti, İsviçre, Finlandiya, Danimarka, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, İspanya, İran, Portekiz, Tayland, Fransa, Gabon Cumhuriyeti, Hindistan, Tayvan vb. ülkelerde açık alanlarda anıtsal heykel uygulamaları ve çeşitli koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır.

Resim

Bu içerik 29.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 52 kez okundu.