Heykel Bölümü Söyleşileri II Düzenlendi

23 Mayıs 2022 tarihinde T.Ü. GSF Konferans Salonunda ikicisini gerçekleştirdiğimiz Heykel Bölümü Söyleşileri'nin  konuğu Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Delila Özbay oldu.

"Bir Heykel Dehası" Constantin Brancusi'nin Heykel Sanatına Getirdiği Yenilikler başlıklı söyleşisinde Özbay 1876-1957 yıllarında yaşamış Brancusi'nin yaşamını ve eserlerini kronolojik bir dizgi ile sanatseverlerle paylaştı. Sanat itkisi ve arzusunun kaynağına yönelik soruları Brancusi'nin bitmek tükenmek bilmeyen yaratma istenci ile bir bağ kurarak sanatçının heykellerini anlatan Özbay, döneminin çok ilerisinde bir sanat algısı olan Brancusi'ye dair çok değerli bir sunumu bizlerle buluşturdu.

Bu içerik 24.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 102 kez okundu.