Heykel Bölümü Söyleşileri I Düzenlendi

11 Mayıs 2022 tarihinde Heykel Bölümü Modelaj Atölyesinde birincisini gerçekleştirdiğimiz Heykel Bölümü Söyleşileri'nin ilk konukları Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Engin Beksaç ve Sanat Tarihçisi Burak Dipevliler oldu.

Heykelin Öyküsü başlıklı söyleşide Prof. Beksaç ve Dipevliler; heykel kavramının farklı kültürlerdeki terminolojisini, etimolojik anlamlarını ve heykelin varoluş amaçlarını etnografik ve antropolojik bakış açısıyla değerlendirdiler. Heykelin doğuş nedenleri ve ön aşamalarından bahseden konuşmacılar, paleolitik dönem bulgularının önemini Mezopotamya, Afrika, Sibirya, Okyanusya, Kuzey ve Güney Amerika, Orta ve Batı Avrupa'daki örnekleri ile dile getirdiler.

ResimResimResimResimResim

Bu içerik 11.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 124 kez okundu.