Heykel Bölümü Söyleşileri 5 | "BASE ve Genç Sanatçılara Heykeltıraşlara Öneriler" Konuk: Ali Kerem BİLGE | BASE Kurucu Ortağı

Güzel Sanatlar Fakültemiz olarak, Heykel Söyleşileri kapsamında; Heykel Bölümü Başkanı Doç. Ercan Yılmaz"ın koordinatörlüğünde genç sanatçılara fırsat yaratmak ve sanat camiasına katkı sağlamak amacıyla BASE'in kurucularından biri olan Ali Kerem Bilge'yi ağırladık 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün'ün iştirak ettikleri söyleşiye; Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Halil Fırat Uysal ve İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Gör. Dr. Filiz Gültekin yanısıra hem Resim hem de Heykel bölümden sevgili öğrencilerimiz de katılarak 'BASE' hakkında bilgiler aldı.

Ali Kerem Bilge, New York'ta sanatçı asistanlığı yaptıktan sonra Türkiye'de Birleşik Krallık hükümetinin "Great Festival of Creativity" ve İspanya Ticaret Ataşeliği'nin "Design from Spain" gibi yaratıcılık sektörleri projelerinin koordinasyonluğunu üstlenmiştir. Bu sayede, yaratıcılık ve sanatın Türkiye'de de gelişmesi için katkı sağlamıştır. 2015 yılından beri Barcelona merkezli tasarım ofisi Stimulo'nun Türkiye temsilciliğini yürütmektedir.

Ayrıca Pandemi döneminde hayata geçirilen çağdaş sanat platformu Kolekta, teknoloji ve sanatın üniversitelerde yansıması olan "Kampüste Dijital Sanat" adlı projelerin de kurucu ortağıdır. Bu projeler, sanatın yeni nesiller arasında yaygınlaşmasını sağlamaktadır.

Heykel Bölümü söyleşilerimiz sonraki günlerde de olanca hızıyla devam edecektir. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederiz.
Ek Resimler
Bu içerik 17.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.