Doç. Ömer Emre Yavuz, “Heykel Sanatında Mekan Problemi” Başlıklı Söyleşisi İle Heykel Bölümü Söyleşileri 8. sinin Konuğu Oluyor. 09.01.2024 - 13:30

Ulusal ve Uluslararası birçok sanat etkinliğine katılmış olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Ömer Emre Yavuz, “Heykel Sanatında Mekan Problemi” adlı söyleşisi ile 8. si düzenlenecek olan Heykel Bölümü Söyleşilerinin konuğu olarak 09 Ocak 2024, Saat: 13:30’da Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gar Binası A-110 salonunda sanat severlerle buluşacaktır.  

Doç. Ömer Emre Yavuz, yapıtlarında tek bir malzemeyi, malzemenin geleneksel sanatsal doğasının basit bir töz ya da bir sanat türünden, karmaşık kuvvetler, tavırlar ve kimliklere doğru dönüşümünü araştırıyor. 

Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nde tamamlamış, ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde Yüksek Lisans yapmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nde “Heykel İçin Tractatus: Heykel Sanatının Grameri Üzerine Bir Deneme” adlı Sanatta Yeterlik Tezini vermiştir. Yurtiçi ve yurt dışında kişisel sergiler açmış ve karma sergilere katılmıştır. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nde Doçent olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Resim

Bu içerik 03.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.