Bölümümüz Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Doç. Ercan Yılmaz Bu Yıl 18. Si Düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumuna Katılan Heykeltıraşlardan Biri Oldu.

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği ile 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nun 18. si 1-30 Kasım 2023 tarihleri arasında Alanya Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirildi. 

27 ülkeden 55 heykeltıraşın başvurduğu sempozyumun Prof. Bülent Çınar, Prof. Neslihan Pala, Doç. Ömer Emre Yavuz, Dr. Öğretim üyesi Derya Özşen, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Yüksek Mimar Melike Nazifoğlu, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ve Ressam Emine Nur Sargullar’ın yer aldığı jüri toplantısında 10 heykeltıraşın çalışmaları sempozyum için seçildi. 

Alanya Belediyesinin haberinde yer alan bilgiye göre; “Sempozyum da bu sene, Türkiye’den Ayhan Yılmaz, Tolga Yurtözveri ve Ercan Yılmaz, Tunus’tan Bouaziz Mohamed, İtalya’dan Claudia Zanaga, Genti Tavanxhiu, Gürcistan’dan Malkhaz Tsiskadze, Ukrayna’dan Vladımır Kochmar ve İran’dan Yasser Hosseini eserlerini oluşturdular.”

Sanatçıların bir ay sonunda ortaya çıkardığı taş heykeller Alanya’nın belirlenen noktalarına yerleştirildi. Değerli hocamız Doç. Ercan Yılmaz’ı başarılarından dolayı tebrik ederiz. 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


Bu içerik 12.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.